telifport.

Gizlilik Politikası

GİZLİLİK POLİTİKASI VE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AYDINLATMA METNİ 
1.GİRİŞ
Site’yi, (Site: telifport.com alan adında (varsa alt alan adları) bulunan web  siteleri ve uygulamalarından internet aracılığı ile ulaşılabilen,  Telifport’un işbu Sözleşme ile kapsamı belirlenen hizmetlerinin sağlandığı ve/veya yönetilebildiği yerlerdir) kullanmadan ve Kullanıcı/Üye olmadan önce, Site ve onun tüm yasal haklarının sahibi ve işletmecisi tarafından Site kullanıcı ve üyelerine ait bilgilerin toplanması, diğer web Sitesi hesaplarından bilgi çağırması ya da veri alması-veri koyması, bu verilerin saklanması, kullanılması, paylaşılması ve açıklanması konusundaki Kuralları düzenleyen bu metni okuyunuz ve tüm maddeleri kabul etmiyorsanız Kullanıcı/Üye olmayınız ve Site’yi kullanmayınız. Site’ye Kullanıcı/Üye olmanız veya Site’yi kullanmanız, aşağıdaki tüm şartları dikkatlice okuyup anlamış ve kabul etmiş olduğunuz anlamına gelecektir.
2.GİZLİLİK POLİTİKAMIZ 
Gizliliğiniz bizim için önemlidir. İşbu Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni ile, Telifport Lisans ve Telif Hakları A.Ş. (Bundan sonra Telifport olarak anılacaktır) tarafından elde edilmiş olan kişisel verilerinizin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca, Veri Sorumlusu sıfatıyla hangi kapsamda işleneceğini müşterilerimizin ve web-sitemizi ve/veya mobil uygulamalarımızı kullanan 3. kişilerin dikkatine sunarız.
İşbu Gizlilik Kuralları telifport.com ve Telifport IOS, Android ve diğer platformlardaki mobil uygulaması ve diğer tüm Telifport web siteleri, uygulamaları, geliştirici platformları, diğer ürün ve hizmetler (hep birlikte “Telifport” veya “Hizmetler”) için geçerlidir. Bu Gizlilik Kurallarında çeşitli zamanlarda değişiklik yapabiliriz ve önemli bir değişiklik yaptığımızda bunu Site’de yayımlarız ya da diğer yöntemlerle size bildirim sunarız; böylece Hizmetlerimizi kullanmaya devam etmeden önce yapılan değişiklikleri gözden geçirebilirsiniz. Herhangi bir değişikliğe ilişkin itirazınız olursa, hesabınızı kapatabilirsiniz. Bu Gizlilik Kurallarındaki herhangi bir değişiklik ile ilgili bildirimi yayınladıktan veya size bildirdikten sonra Hizmetlerimizi kullanmaya devam etmeniz bu değişiklikleri onayladığınız anlamına gelir.
3.KİŞİSEL VERİ VE ÖZEL NİTELİKLİ VERİ TANIMI
KVKK kapsamında “Kişisel Veri”, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi ve “Özel Nitelikli Kişisel Veri” ise gerçek kişiye ait, ırk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik verilerdir. Bu Aydınlatma Metni kapsamında, “Kişisel Veri”leriniz için yapılan açıklamalar “Özel Nitelikli Kişisel Veri”leriniz için de geçerlidir.
4.TELİFPORT TARAFINDAN KULLANICI/ÜYELERDEN TOPLANAN BİLGİLER VE BU VERİLERİN KULLANIM ŞEKİLLERİ
4.1. TOPLANAN BİLGİLER VE VERİLER NELERDİR? 
4.1.1.KAYIT VE PROFİL BİLGİLERİ 
Telifport’a üye olabilmek için, adınızı ve soyadınızı, e-posta adresinizi ve/veya cep telefonu numaranız, TC. Kimlik Numaranızı vs. gibi bazı kişisel bilgileri vermeniz, şifre oluşturup kişisel bilgilerinizi nasıl işlediğimizi açıklayan işbu aydınlatma metni ve gizlilik politikasını kabul etmeniz gerekir. Telifport üyelik seçeneklerinden birini seçtiğinizde üyelik türüne göre kayıt işlemi sırasında ek bilgiler verebilirsiniz (örneğin posta kodunuz, iş ünvanınız, çalıştığınız şirket, kredi kartı bilgileriniz).
Üyeliğin iptali halinde Üye’nin temel profil bilgileri Telifport ya da varsa Ödeme Aracıları tarafından saklanmaya vefakat gizli tutulmaya devam edilmektedir.
4.1.2.ÇEREZLER
Telifport, Kullanıcılar ve Üyelerin Site’yi kullanımı hakkındaki bilgileri teknik bir iletişim dosyasını (Çerez-Cookie) kullanarak elde edebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin Üye/Kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası bir internet sitesi hakkında durum ve tercihleri saklayarak İnternet’in kullanımını kolaylaştırır. Teknik iletişim dosyası, Site’yi kaç kişinin kullandığını, bir kişinin Site’yi hangi amaçla, kaç kez ziyaret ettiğini ve ne kadar kaldıkları hakkında istatistiksel bilgileri elde etmeye ve Üye/Kullanıcılar için özel tasarlanmış Üye/Kullanıcı sayfalarından dinamik olarak reklam ve içerik üretilmesine yardımcı olur. Teknik iletişim dosyası, ana bellekte veya e-postanızdan veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır ancak Üye/Kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının gönderildiğinde ikaz verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler. Site’de yer alan çerezlerin kullanımına ilişkin detaylı bilgilere bu link üzerinde yer alan Çerez Politikası’ndan erişebilirsiniz.
4.1.3.TELİFPORT SİTESİ VE KULLANIMI
Site veya diğer Hizmetleri (Kullanıcı veya Üye olarak) kullandığınızda bilgi toplarız. Örneğin, Hizmetlerimiz üzerinde veya dışında reklamları görüntülediğinizde veya tıkladığınızda, arama gerçekleştirdiğinizde, adres defterinizi içe aktardığınızda, gruplara katıldığınızda ve katkıda bulunduğunuzda, anketlere katıldığınızda, mobil uygulamalarımızı yüklediğinizde bilgi toplarız. Mobil uygulamamız veya başka bir Hizmet ya da sizi tanımlayan bir cihazda çerezlerimiz ile oturum açtığınızda, kullanım bilgileriniz, IP adresiniz vs. gibi bilgiler hesabınız ile ilişkilendirilir. Bir Hizmette oturum açmamış olsanız bile, Hizmetlere erişmek için kullanılan cihazların IP adresi gibi bilgilerini kaydederiz.
4.1.4.ÜÇÜNCÜ TARAF HİZMETLERİNİN KULLANIMI VE ÜÇÜNCÜ TARAF SİTELERİNİN ZİYARETİ
Telifport, Üye/Kullanıcıların özel/gizli/ticari ve diğer bilgilerini Site’nin çalışması için temel unsur olan servis sağlayıcı, hosting (barındırıcı), alan adı barındırıcı, Site’nin temel yapısını, yazılımını, kodlamasını, ara hizmetlerin sağlanmasını sağlayan 3. Kişi hizmet sağlayıcılar ve destek alınan diğer temsilcileri ve hizmet sağlayıcılarıyla paylaşabilir. Telifport, hizmet aldığı kurumlara Üye/Kullanıcılarının kişisel bilgilerinin gizliliğini korumaları ve başka amaçlarla kullanmamaları konusunda uyarıda bulunur.
Siz vazgeçmedikçe, çerezlerimizi ve benzeri teknolojileri içeren ortaklarımıza ait site ve hizmetleri ziyaretiniz ve etkileşiminiz hakkında bilgi almamıza izin verirsiniz.
4.1.5.GÜNLÜK DOSYALARI, IP ADRESLERİ VE BİLGİSAYARINIZ İLE MOBİL CİHAZINIZ HAKKINDA BİLGİLER
Kullanıcı/Üye Site’ye her girdiğinde veya kullanım esnasında giriş yaptığı cihazdan bazı bilgiler otomatik olarak toplanabilir. Bu bilgilere örnekler şunlardır: cihazın IP adresi, cihazın üreticisi tarafından cihaza atanan ID bilgisi, cihazın tipi, cihazın işletim Site’nin tipi ve yazılım versiyonu, cihazın her türlü coğrafi konum bilgisi gibi bilgiler olup Kullanıcı/Üye Site’yi kullanarak bu bilgilerin toplanmasına ve işbu Gizlilik Kuralları kapsamında müsaade etmiştir.
Hizmetlerimizi bir bağlantıyı tıklayarak (Kullanıcı veya Üye olarak) ziyaret ettiğinizde veya buradan ayrıldığınızda ya da eklenti veya çerezlerimizi (veya benzer teknolojileri) içeren üçüncü taraf bir siteyi görüntülediğinizde, otomatik olarak geldiğiniz veya yönlendirildiğiniz sitenin URL’sini alırız. Ayrıca, Hizmetlerimizi kullanırken veya Hizmetlerimiz aracılığıyla bir reklamı tıkladığınızda, bulunduğunuz sayfanın URL’si reklam verenlere iletilir. Ayrıca, bilgisayarınızın internet protokol (“IP”) adresini veya internet erişimi için kullanmakta olduğunuz Proxy sunucusunu, bilgisayarınızın işletim sistemi ayrıntılarını, internet tarayıcısı türünü, mobil aygıtınızı (mobil aygıt işletim sisteminiz tarafından sağlanan mobil aygıt tanımlayıcı dahil), mobil işletim sisteminizi (Telifport’a erişimi bir mobil aygıt aracılığıyla sağlıyorsanız) ve ISS veya mobil operatör adını teknolojimiz dahilinde alabiliriz. Ayrıca üçüncü taraf hizmetlerden veya kurulumunu yaptığınız GPS özelliği etkinleştirilmiş cihazlardan bize gelen konum verilerini de alabiliriz.
4.1.6.SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI VE REKLAM AMAÇLI BANNERLAR TARAFINDAN TOPLANAN BİLGİLER
Sosyal medya platformları, E-posta sağlayıcılar, diğer kurumsal ve bireysel hizmet veren uygulamalar; Kullanıcı/Üye’nin Site’ye giriş yaparken kullandığı sosyal medya ya da başkaca hesapları aracılığıyla Üye/Kullanıcı ve Üye/Kullanıcı’nın Site’yi kullanımı hakkında bilgi toplayabilir. Telifport kendi Site’sine entegre çalışsın ya da çalışmasın hiç bir şekilde kullanılan sosyal medya platformları tarafından toplanabilecek bilgilerin gizliliğinden ve kullanımından sorumlu değildir.
4.2.BİLGİLER VE VERİLER NEREDE TOPLANIR, BU BİLGİLERE KİMLER NEREDEN ERİŞEBİLİR?
Gizlilik Politikamız tüm Üyeler veya Kullanıcılar için geçerlidir. Hizmetlerimizi kullandığınızda, size kişiselleştirilmiş ve uygun bir deneyim sunabilmek için kişisel bilgilerinizi toplarız.
Hizmetlerimiz tarafından sunulan veya toplanan kişisel bilgiler bu sayfadaki adreste bulunan Telifport Lisans ve Telif Hakları A.Ş. tarafından kontrol edilir.
4.3.BİLGİLER NASIL KAYIT EDİLİR VE GİZLİLİK KURALLARI NE ZAMANDAN İTİBAREN GEÇERLİDİR?
Gizlilik Kuralları, Telifport tüm yasal haklarının sahibi ve işletmecisi olan Telifport Lisans ve Telif Hakları A.Ş. (“Telifport”) ile Site’ye Üyelik Sözleşmesini onaylayarak üye olan ya da kullanan kişi (“Üye/Kullanıcı”) arasında Üye/Kullanıcı Site’yi ziyaret ettiği, Site’ye giriş yaptığı veya Üyelik Sözleşmesinin tamamlanması ile üyeliği başladığı andan itibaren geçerlidir.
4.4.KİŞİSEL VERİLERİN İŞLEME AMAÇLARINA İLİŞKİN İLKELER
Telifport, gerekli olan tüm teknik ve idari tedbirleri almak suretiyle kişisel verilerinizi aşağıdaki ilkelere uygun olarak işlemektedir.

  • Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma,
  • Doğru ve gerektiğinde güncel olma,
  • Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme,
  • İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma,
  • İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme.

4.5.KVKK UYARINCA TELİFPORT’UN KİŞİSEL VERİLERİNİZİ AÇIK RIZANIZ OLMAKSIZIN İŞLEYEBİLECEĞİ HALLER
KVKK’nın 5. maddesi uyarınca, aşağıdaki hallerde, açık rızanız aranmaksızın yukarıda belirtilen ve Kanun’a uygun olarak alınmış olunan kişisel verilerinizi işlenebilir:

  • Kanunlarda açıkça öngörüldüğü hallerde,
  • Fiili imkânsızlık nedeniyle veri sahibi olarak rızanızı açıklayamayacak durumda olmanız veya rızanıza hukuki geçerlilik tanınmayan hallerde kendinizin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için kişisel verinizin işlenmesinin zorunlu olması,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Bir hukuki yükümlülüğü yerine getirebilmemiz için zorunlu olması,
  • Kişisel verinizin tarafınızca alenileştirilmiş olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • Sahip olduğunuz temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, Telifport’un meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

4.6.TELİFPORT’UN KİŞİSEL BİLGİLERİ ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE AÇIKLAYABİLECEĞİ MECBURİ DURUMLAR VE SINIRLAMALAR NELERDİR?
Telifport, kişisel verilerinizi aşağıdaki mecburi durumlarda ve fakat bu haller ile sınırlı olmamak kaydıyla,

  • Kanun, Kanun Hükmünde Kararname, Yönetmelik  v.b. yetkili hukuki otorite tarafından çıkarılan ve yürürlükte olan hukuk kurallarının getirdiği zorunluluklara uymak;
  • Telifport’un Üye/Kullanıcılarla akdettiği Telifport Üyelik Sözleşmesi‘nin, Lisans hakkı veya Abonelik satın alma sırasında yapılan Mesafeli Satış Sözleşmesinin ve diğer sözleşme ve kuralların gereklerini yerine getirmek ve bunları uygulamaya koymak amacıyla;
  • Yetkili idari ve adli otorite tarafından usulüne göre yürütülen bir araştırma veya soruşturmanın yürütümü amacıyla Üye/Kullanıcılarla ilgili bilgi talep edilmesi;
  • Telifport‘un; yasadışı faaliyetler, sahtecilik veya dolandırıcılık şüphesi, Kullanım Sözleşmesi’ne ve diğer sözleşme ve koşullara uyulmasını sağlamak, Telifport‘un, üyesinin veya başka bir kişinin haklarını, varlığını veya güvenliğini korumak gibi durumlar için inceleme, önleme veya başka işlemler yapabilmek için gerekli gördüğü hallerde,
  • Mobil Site analitiği ile Site’nin kullanımı hakkında detay ve analiz üretmek.
  • Üye/Kullanıcılara ve üyelere özelleştirilmiş hizmet, reklam ve teklifler sunmak, müşteri hizmetleri sunmak, üye hesaplarını yönetmek,
  • Telifport‘un yasal mevzuat uyarınca resmi makamlara açıklama yapmakla yükümlü olduğu durumlarda,
  • Telifport‘un yasal haklarını kullanmak istemesi durumunda,
  • Telifport‘un yasal iddialara karşı kendisini savunması gereken durumlarda,
  • Telifport’un hizmetlerimizin geliştirilebilmesi, altyapı ve güvenlik süreçlerinin geliştirilebilmesi amaçları ile hizmet aldığı iş ortakları ve ifa yardımcıları ile,
  • Telifport’’un sözleşme ilişkisi içerisinde olduğu kargo firmalarına, sanal POS ile ödeme amacıyla ilgili bankalara, e-ticaret sitelerine, tedarikçilere, müşteriler ile kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına

KVKK’nın 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarabilecektir.
Ayrıca kişisel verileriniz, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun, Türk Ticaret Kanunu, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Kimlik Bildirme Kanunu ve fakat bununla sınırlı olmamak üzere sair mevzuat hükümleri izin verdiği ve gerektirdiği ölçüde ilgili kurum veya kuruluşlar; Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu gibi kamu tüzel kişileri ile paylaşılabilir.

  1. TELİFPORT TARAFINDAN BİLGİ VE VERİLERİN KULLANILMASI

5.1. TELİFPORT’UN BİLGİLERİ VE VERİLERİ İŞLEMESİNE YÖNELİK ONAY
Hesap ve profilinizi oluşturduğunuzda veya güncellediğinizde bize kişisel bilgilerinizi göndererek, Üye/Kullanıcı Anlaşmamızın hüküm ve koşullarını açık bir şekilde ve isteyerek kabul etmiş ve ayrıca işbu Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni’nde belirtildiği şekilde kişisel bilgilerinizi işleme yöntemimizi kendi iradenizle kabul ve onaylamış olursunuz. Ülkenizde yürürlükte olan yasalar tarafından “hassas” olarak nitelendirilen mevzuatı bilmek ve buna bağlı olarak bilgileri göndermek tamamen sizin yükümlülüğünüzdedir. Bize sunduğunuz kişisel bilgilerin toplanması ve işlenmesine verdiğiniz izni istediğiniz zaman işbu Gizlilik Politikası ve Üyelik Sözleşmesi hükümlerine uygun olarak  Telifport hesap ayarlarınızı veya profilinizi değiştirerek veya  hesaplarınızı kapatarak geri çekebilir veya değiştirebilirsiniz.
5.2. TELİFPORT İLETİŞİMLERİ
Sizinle e-posta, Telifport web sitesinde veya uygulamalarında gönderilen duyurular, Telifport gelen kutunuza gönderilen mesajlar ve mobil metin mesajları, push notification ve gönderme bildirimleri dâhil Hizmetler aracılığıyla kullanıma sunulmuş diğer yöntemler vasıtasıyla iletişim kurarız. Bizim tarafımızdan gönderilen hizmet mesajlarını almaktan kaçınamayacağınıza dikkat edin.
5.3. HİZMETİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME YÜRÜTÜLMESİ
Size ve diğer Üye ve Üye/Kullanıcılara daha iyi, daha sezgisel deneyim sunmak ve Hizmetlerimizin üye sayısını ve bağlılığını arttırmaya yardımcı olmak amacıyla, Hizmetlerimizin geliştirilmesi için araştırma ve geliştirme yürütmek üzere bize sunduğunuz bilgileri kullanırız.
5.4. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN YURT  DIŞINDAKİ ÜÇÜNCÜ KİŞİLERLE PAYLAŞILMASI
Kişisel bilgilerinizi, Telifport, iştirakleri ve hizmet sağlayıcılarının faaliyet gösterdiği herhangi bir yere transfer edebilir ve yaşadığınız ülke dışında işleyebiliriz.
Rıza göstermeniz halinde kişisel verileriniz, yurt dışı seyahatlerinde ve eğitimlerinde iletişim sağlanması, seyahat organizasyonunun sağlanması ve toplu e-posta gönderimlerinin yapılabilmesi için yurt dışındaki üçüncü kişilerle paylaşılabilmektedir.

5.5. KİŞİSEL VERİLERİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK AMACIYLA ALINAN TEKNİK VE İDARİ TEDBİRLER

Telifport, işlediği kişisel verilere hukuka aykırı erişimin engellenmesi, bu verilerin hukuka aykırı işlenmesinin önlenmesi ve kişisel verilerin muhafazasının sağlanmasına ilişkin olarak:

  • Kişisel verilerin alındığı web sitesi veya mobil uygulamadaki tüm alanları SSL ile korur,
  • Web sitesi veya mobil uygulamadan toplanan kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmemesi için, çalışanlarına yönelik erişim yetki ve kontrol matrisleri oluşturur ve uygulamaya alır,
  • Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmemesini sağlamak üzere; periyodik olarak sızma testleri yaptırır, sistemin yetkisiz erişimlere dayanıklılığını test eder,
  • Birincil işleme amacı dışında kalan tüm ikincil veri işlemeler bakımından, Pseudonymization (takma adlı veri) yöntemini kullanır. Pseudonymous verinin ilgili kişinin tespit edilmesini olanaksız kılmasını sağlamak amacıyla da bu verinin yer aldığı sistemlerde şifreleme yöntemleri kullanır ve bu verilere daha sıkı bir erişim yetki ve kontrol politikası uygular,
  • Hizmet alınan üçüncü taraflara ait çerezler aracılığıyla işlenen kişisel veriler, üyelik sona erdiği takdirde üçüncü taraflara ait sistemlerden silinmektedir.

Telifport’un gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, Telifport tarafından işletilen platformlara veya Telifport sistemine yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya yetkisiz üçüncü kişilerin eline geçmesi ihtimalinde, Telifport bu durumu derhal sizlere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir ve gerekli önlemleri alır.

  1. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN TARAFLARIN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

6.1. KULLANICI VE ÜYELERİN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ
6.1.1. Site içerisinde başka internet siteleri veya mobil uygulamalar veya üçüncü şahıslarla ilgili çeşitli link’ler ve reklam amaçlı banner’lar bulunabilir. Üye/Kullanıcı; bu site, mobil sistem veya şahıslarla temasa veya ilişkiye geçerken dikkatli olmalıdır. Bu site ve uygulamaların operatörleri Üye/Kullanıcı ile ilgili çeşitli bilgileri toplayabilirler ve bu bilgileri Telifport’un kullanacağından farklı amaçlarla kullanabilirler. Telifport bu site/mobil sistem/şahısların işlemlerinden ve gizlilik prensiplerinden sorumlu değildir.
6.1.2. Site’ye girişte kullanılan her türlü Üye/Kullanıcı adı, şifre, vb. gizli bilgilerini başkalarına açıklamaması ve Site’ye giriş yaptığı cihazın yetkisiz kişilerin erişiminden korunması, kullanım sonunda Site’den ve mobil cihazında yüklüyse sosyal medya hesapları vs. mobil uygulamalarından ve varsa diğer bağlantılı girişlerinden çıkış yapması da Üye/Kullanıcı’nın sorumluluğundadır.
6.1.3. Telifport; Gizlilik Politikası ve KVKK Aydınlatma Metni’ni herhangi bir zamanda Site’de ilan ederek değiştirebilir ve değişen, eklenen, silinen şartlar ilan edildikleri andan itibaren geçerli sayılır. Üye/Kullanıcılar, Gizlilik Politikası’nı, Site’yi kullandıkları sürece ve periyodik olarak takip etmekle yükümlüdür.
6.2. TELİFPORT’UN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ
6.2.1. Üye/Kullanıcı Site’yi kullanırken veya Telifport ile herhangi bir nedenle iletişim kurduğunda Üye/Kullanıcı’dan alınabilecek T.C. kimlik numarası, isim, Soyisim, doğum tarihi, şirket ismi, unvan, adres, telefon numarası, finansal bilgiler gibi herhangi bir bilgi Telifport tarafından kaydedilebilir ve saklanabilir. Telifport; Üye/Kullanıcılar tarafından kendisine elektronik ortamdan iletilen kişisel bilgileri,İşbu Gizlilik Kuralları, Üye/Kullanıcıları ile yaptığı “Telifport Üyelik Sözleşmesi” ve Lisans hakkı veya Abonelik satın alma sırasında yapılan Lisans Sözleşmesi, Abonelik Sözleşmesi ve Mesafeli Satış Sözleşmesi ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında üçüncü kişilere açıklamayacağını taahhüt eder.
6.2.2. Telifport‘un; varlık satışı, başka bir şirketi satın alması, başka bir şirket kurması veya ortak olması, başka bir şirketle birleşmesi, başka bir şirkete satılması gibi yeniden yapılanma hallerinde, Telifport, Üye/Kullanıcılara ait özel/gizli/ticari bilgileri başka bir şirkete transfer etme hakkına sahiptir.
6.2.3. Site; uygulama, sosyal medya ve web siteleriyle entegre şekilde çalışan/çalışacak bir yapıya sahiptir. Bu uygulamalarla entegre Çalışan Site’ye, uygulama Üye/Kullanıcı adı ve şifresiyle entegrasyonu tamamlayan üyenin bu entegrasyonu dolayısıyla ilgili sitelerin eriştiği Üye/Kullanıcı bilgilerini Telifport‘un görme ve kaydedip saklama hakkı vardır.
7.KİŞİSEL VERİLERİNİZ NE KADAR SÜRE İLE SAKLANIR?
İşlenen  Kişisel Veirleriniz ilgili mevuzatta öngörülen süreler boyunca saklanacaktır.
8.KİSİSEL VERİ SAHİBİNİN KVKK KAPSAMINDA SAYILAN HAKLARI İLE BAŞVURU USUL VE ESASLARI
8.1KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU 11. MADDESİ KAPSAMINDA HAKLARINIZ
Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi, işbu Aydınlatma Metni’nde aşağıda düzenlenen yöntemlerle Telifport’a iletmeniz durumunda, Telifport talebin niteliğine göre talebi en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca bir ücret öngörülmesi halinde, Telifport tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

  1. Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  5. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  6. KVK Kanunu’nun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  7. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  8. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

8.2.BAŞVURU
Yukarıda yer alan haklarınıza ilişkin taleplerinizi, bu linkte yer alan başvuru formunu doldurup yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza veya tarafımıza daha önce bildirdiğiniz ve sistemimizde kayıtlı olan elektronik posta adresiniz vasıtasıyla Telifport’a iletebilirsiniz. Başvuru formu için lütfen buraya tıklayınız.
Telifport, kendisine yöneltilen talepleri, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içerisinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Taleplerinizin yerine getirilmesi sebebiyle bir maliyet doğması hâlinde yalnızca Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücretleri sizden talep edebiliriz. Telifport yöneltilen talepleri kabul edebilir veya gerekçesini açıklamak suretiyle reddedebilir. Bu cevabı yazılı olarak veya elektronik ortamda talepte bulunan kişiye iletebiliriz. Talebin kabul edilmesi halinde, Telifport olarak talebin gereğini derhal yerine getirmekle yükümlüyüz.
8.3.ŞİKAYET
Telifport’a yöneltmiş olduğunuz taleplerin Telifport tarafından reddedilmesi, Telifport tarafından verilen cevaptan memnun kalmamanız veya cevap verilmemesi halinde, cevabın tarafınıza bildirildiği tarihten itibaren 30 gün ve cevap verilmemesi halinde 30 günlük sürenin sonundan itibaren 30 gün içerisinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na şikâyette bulunabilirsiniz.
9.VERİ SORUMLUSU KİMLİK BİLGİLERİ
İşbu aydınlatma metni, Türkiye’de kurulu ve aşağıda bilgileri verilen Telifport Lisans ve Telif Hakları A.Ş. tarafından veri sorumlusu sıfatıyla ilgili veri sahibi kişilere hitaben düzenlenmiştir:

Unvan Telifport Lisans ve Telif Hakları A.Ş.
Vergi Dairesi Mecidiyeköy VD.
Vergi No 6080678004
Adres Esentepe Mahallesi Müselles Sokak No:12 Daire:12 Şişli İstanbul
E-posta [email protected]

10.TELİFPORT’UN BİLGİLERİ VE VERİLERİ İŞLEMESİNE YÖNELİK ONAY
Hesap ve profilinizi oluşturduğunuzda veya güncellediğinizde bize kişisel bilgilerinizi göndererek, Üye/Kullanıcı Anlaşmamızın hüküm ve koşullarını açık bir şekilde ve isteyerek kabul etmiş ve ayrıca işbu Gizlilik Kurallarında belirtildiği şekilde kişisel bilgilerinizi işleme yöntemimizi kendi iradenizle kabul ve onaylamış olursunuz. Ülkenizde yürürlükte olan yasalar tarafından “hassas” olarak nitelendirilen mevzuatı bilmek ve buna bağlı olarak bilgileri göndermek tamamen sizin yükümlülüğünüzdedir. Bize sunduğunuz kişisel bilgilerin toplanması ve işlenmesine verdiğiniz izni istediğiniz zaman işbu Gizlilik Kuralları ve Üyelik Sözleşmesi hükümlerine uygun olarak  Telifport hesap ayarlarınızı veya profilinizi değiştirerek veya  hesaplarınızı kapatarak geri çekebilir veya değiştirebilirsiniz.
Kişisel verilerinizin işlenmesine yönelik tercihinizi belirtiniz.

  • Okudum, anladım, kişisel verilerimin onay tarihi itibariyle yasal çerçevede işlenmesine açık rıza gösteriyorum. Açık Rıza Metni’ne buradan ulaşabilirsiniz.
  • Kişisel verilerimin işlenmesine rıza göstermiyorum.

Sepetiniz

Alışveriş Sepetiniz
Görünüşe göre alışveriş sepetiniz boş.

telifport.

Filtreler